Duurzaam vanaf het ontwerp

Natuurlijk zijn alle woningen energieneutraal en 100 procent elektrisch, zoals u van nieuwbouw mag verwachten. Maar duurzaam wonen gaat in Binnenrijk verder dan zonnepanelen en een warmtepomp! Al in het ontwerp is er gekeken hoe de impact op het milieu geminimaliseerd kan worden. Zo zijn de materialen die worden toegepast zo veel mogelijk duurzaam: ze zijn gerecycled, gaan lang mee, vragen weinig tot geen onderhoud en winnen aan karakter naarmate ze ouder worden. Veel materialen zijn zelfs herbruikbaar.

De woningen in Binnenrijk hebben een EPC 0 dat betekent dat de woningen een stuk energiezuiniger zijn dan de huidige norm (EPC 0,4) van het bouwbesluit. Om dit mogelijk te maken is in de woningen een duurzame installatie toegepast. Deze duurzame installatie kan bij de woning gehuurd of gekocht worden.

Goede temperatuur

Optimale isolatie en ventilatie zorgen ervoor dat de energievraag zo klein mogelijk is. Door de toepassing van een hoogwaardige warmtepomp is de temperatuur in de woningen heerlijk koel op warme dagen en comfortabel warm wanneer het buiten koud is. Iedereen kan in huis zijn eigen binnenklimaat bepalen.

Zuinig met water

In Binnenrijk gaan we zorgvuldig om met water: zo wordt het waterverbruik beperkt door waterbesparende kranen, douches en toiletten. Daarnaast gaat het regenwater dat op de daken valt rechtstreeks naar de omliggende sloten zodat het riool niet wordt belast.

Comfortabel wonen

Een woning is pas écht duurzaam als u er prettig kunt wonen. Dat is in Binnenrijk prima voor elkaar. De eengezinswoningen en appartementen zijn zó ontworpen dat ze optimaal profiteren van het daglicht. De geluidsisolatie zorgt ervoor dat het binnen heerlijk rustig is en het binnenklimaat is altijd comfortabel. Ook de omgeving maakt dat u zich goed voelt: kijk uit het raam, vanaf uw balkon of terras en u ziet vooral veel groen en water. Stap naar buiten en u stapt direct het park in.