Alles dichtbij in Binnenrijk

De nieuwbouwwoningen van Binnenrijk liggen in de uiterste hoek van Het Zand en tegen de woonwijk Drievliet. Een heel gunstige ligging met aan de ene kant winkelcentrum Vlietplein – ideaal voor alle dagelijkse boodschappen – en Sporthal Drievliet. Aan de andere kant kinderdagverblijf en peuteropvang PleSant en natuurlijk het Erasmuspark, het wijkpark van Het Zand. In Binnenrijk is alles dichtbij: in de directe omgeving zijn diverse scholen, huisartsen, tandartsen en andere medische voorzieningen te vinden. En met het openbaar vervoer voor de deur en de snelwegen op maar een paar minuten rijden zijn ook de omliggende steden perfect bereikbaar!

Sfeervol winkelen

Wilt u uitgebreider winkelen? In een minuut of vijf fietst u naar het gezellige centrum van Ridderkerk, met zijn grote en sfeervolle winkelaanbod, zijn restaurantjes en terrassen. Het vernieuwde Winkelhart Ridderkerk, de verzamelnaam voor de Ridderhof, Koningshof en Jorishof, is goed voor meer dan 140 winkels!

Groen in de buurt

Groen is er natuurlijk direct voor de deur en het Erasmuspark ligt op een steenworp afstand. Maar laat u zich vooral ook eens positief verrassen in De Gorzen, op nog geen vijf minuten fietsen vanaf Binnenrijk. In de afgelopen vijftig jaar is dit gebied uitgegroeid tot een gevarieerd park met allerlei recreatiemogelijkheden. Vanaf het Gorzenmeertje dat daar direct achter ligt ziet u de rivier de Noord en Kinderdijk, aan de overkant van het water. Fietst u naar het zuiden, dan komt u al snel uit bij het Oosterpark: een heerlijk park om bijvoorbeeld te wandelen, te joggen of te skaten. In het park zijn ook diverse sportvelden, een zwemvijver en een kinderboerderij.

Uitstekend bereikbaar

Binnenrijk is uitstekend bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met de auto. De bus naar Rotterdam-Zuidplein, Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht stopt aan de Vlietlaan, precies tegenover Binnenrijk. Met de Waterbus vanaf Ridderkerk-De Schans omzeilt u de drukte op de weg wanneer u naar bijvoorbeeld Rotterdam-Centrum of Kinderdijk wilt. Gaat u met de auto, dan bent u vanaf Binnenrijk snel op de A15 en A16 en heeft u een goede uitvalsbasis naar allerlei steden in de omgeving.