Hoe ziet de planning eruit?

Timpaan en AMARE Vastgoed ontwikkelen met elkaar het nieuwbouwproject Binnenrijk en werken daarbij nauw samen met de gemeente Ridderkerk. De 133 woningen worden gefaseerd in verkoop gebracht. Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure die Binnenrijk de bestemming ‘wonen’ zal geven.

Tegelijkertijd zetten wij samen met de gemeente de laatste punten op de i voor het definitief ontwerp van de woongebouwen. Als de ontwerpen definitief zijn kunnen we starten met de verkoop van de eerste woningen in Binnenrijk. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, dienen we de aanvraag voor de omgevingsvergunning in.

De drie woongebouwen in Binnenrijk worden op verschillende momenten in verkoop gebracht. Als eerste komt het gebouw De Riede, met een mix van 15 eengezinswoningen en 36 appartementen, in oktober van dit jaar verkoop. De 15 eengezinswoningen in de eerste verkoopfase zijn tussen 135m² en 160m² groot, de 36 appartementen hebben een woonoppervlakte tussen circa 70m² en 160m². Wanneer ten minste 70% van de woningen in het eerste gebouw verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is kan de bouw beginnen. De verkoopplanning van de overige eengezinswoningen en appartementen in het project is nog niet bekend.