Hoe ziet de planning eruit?

Timpaan en AMARE Vastgoed ontwikkelen met elkaar het nieuwbouwproject Binnenrijk en werken daarbij nauw samen met de gemeente Ridderkerk. De 133 woningen worden gefaseerd in verkoop gebracht. Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure die Binnenrijk de bestemming ‘wonen’ zal geven.

Tegelijkertijd zetten wij samen met de gemeente de laatste punten op de i voor het definitief ontwerp van de woongebouwen. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is en de ontwerpen definitief, dienen we de aanvraag voor de omgevingsvergunning in en kunnen we starten met de verkoop van de eerste woningen in Binnenrijk.

De drie woongebouwen in Binnenrijk worden op verschillende momenten in verkoop gebracht. We verwachten dat de verkoop in het derde kwartaal van 2020 start. Wanneer ten minste 70% van de woningen in het eerste gebouw verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is kan de bouw beginnen. De verkoopplanning van de overige eengezinswoningen en appartementen in het project is nog niet bekend.